Thunderbird mentés és visszaállítás

Thunderbird vagy Firefox mentéséhez: Mozbackup

Géped újratelepítése előtt érdemes lementeni a Thunderbird levelező programod összes e-mail beállítását és magukat az emaileket is ha a tárhely nem tárolja őket, így sok bosszúságtól kímélheted meg magad. A Mozbackup programmal az összes Mozilla program beállítása lementhető egy pillanat alatt, és az új gépen mindent ugyanúgy vissza lehet állítani, ahogy a korábbi rendszeren voltak.

A Mozbackup-ot innen tudod letölteni.

Jó tudni!

Ez a cikkünk régebben íródott, és lehet, hogy már elavult információkat tartalmaz.

Thunderbird mentés elkészítése

Válaszd ki a listából a Thunderbird-öt! Ha nyitva van a Thunderbird, akkor azt be kell zárnod a mentés elkészítése előtt.

Thunderbird mentés 01

Érdemes másik meghajtót választani mint a C: hiszen a legtöbb esetben formázni kell a C: meghajtót egy rendszer telepítésnél, így válassz másikat, vagy írd ki más adathordozóra a mentés után az 1 db fájlt, amely a mentést tartalmazza (.pcv)

Thunderbird mentés 02

Ezután ha szeretnéd be tudsz állítani egy jelszót amellyel adataidat védheted szükség esetén.

Válaszd ki hogy a program miket mentsen le a beállítások közül. Ajánlott minden pipát bent hagyni, amit a program felajánl.

Thunderbird mentés 03

A program le tudja menteni a következőket a Thunderbirdből:

  • Általános beállítások, beleértve a fiókbeállításokat
  • Emailek
  • Címjegyzék
  • Könyvjelzők
  • Előzmények
  • Kiegészítők
  • Jelszavak
  • Sütik
  • Elmentett formok
  • Letöltött fájlok listája
  • Tanúsítványok

A következő képernyőn már készíti is a mentést.

Thunderbird visszaállítása

A beállítások visszatöltése előtt ne felejtsd el telepíteni a Thunderbird-öt az új rendszeredre. Ezután a visszaállítás hasonlóan egyszerű a Mozbackup elindítása után, csak itt a Restore a profile-t válaszd ki, és a listából a Thunderbird-öt, majd keresd meg a fájlt a gépen (vagy adathordozón) amelyet lementettél előzőleg (.pcv)

Thunderbird visszaállítás

Ha a program végzett a visszaállítással, akkor a Thunderbird elindítása után mindent ugyanúgy fogsz találni, mint amikor a mentést elvégezted!

A Firefox mentését is hasonlóan tudod elvégezni, és nincs többé gond a kiegészítők, jelszavak és könyvjelzők visszaállításával! Érdemes időről időre mentést készíteni az emailjeidről és beállításaidról, így ha újra kell telepítened a gépedet, akkor is megmaradnak.

Scroll to Top